Question Dost Sözü, Mənim Şansım

Plus d'informations
il y a 5 heures 34 minutes #38032 par agnellaora
Həyatda elə məqamlar olur ki, bir dostun sadəcə bir sözü səni tamam fərqli bir istiqamətə aparır. Mənim üçün də belə oldu. Həmin gün işdən sonra iki dostumla çayxanada oturmuşduq. Söhbət açıldı, hər şeydən danışırdıq. Birdən Rəşid adlı dostum dedi: “Əvvəllər mən də qumar oyunlarına şübhə ilə yanaşırdım, bilirsiz? Amma son zamanlar bir platforma tapdım, həqiqətən də fərqlidir”. Mən dərhal dedim: “Bunların hamısı eynidir, fake şeylərdir”. Rəşid güldü. “Sən də mənim kimi düşünürdüm, amma yox” dedi. O gün çox danışdıq, mən yenə də inanmadım.Axşam evə gələndə Rəşidin sözləri beynimdə qalmışdı. “ Mostbet fake or real ?” deyə düşünməyə başladım. Axı hər yerdə insanlar yazır, danışır, amma bunun nə qədəri doğrudur? Düşündüm ki, bəlkə özüm araşdırım? Evdə tək idim, həyat yoldaşım gec gələcəkdi. Telefonu götürüb axtarışa başladım. Çox sayt gördüm, çox rəy oxudum. Kimi deyirdi “real”, kimi deyirdi “fake”. Başım qarışdı. Sonra qərar verdim ki, özüm yoxlayım. Ən yaxşı test öz təcrübəndir, elə deyilmi?Yükləməyə başladım. Proses çox sadə idi. Adımı, emailimi yazdım, qeydiyyatdan keçdim. Üç dəqiqə çəkmədi. İçəri girdim, gəzməyə başladım. Oyunların sayı məni təəccübləndirdi. Sadəcə bir neçə oyun deyil, yüzlərlə oyun var idi. Canlı dilerlər, slotlar, stol oyunları... Hamısı göz önündə idi. Mən ən çox diqqətimi çəkən bir oyun seçdim. Adında “cəngəllik” sözü var idi, rəngləri çox canlı idi. Düşündüm: “Görək bu fake imiş, yoxsa real”.Hesaba pul yükləmək lazım idi. Bir az fikirləşdim. Dedim, elə bir az qoyum, əgər fake-dırsa, itirərəm, öyrənərəm. Əgər real-dırsa... nə olacaqsa. Ən kiçik məbləği yüklədim. O qədər ki, bir dəfə taksiyə verdiyim puldan az idi. Oynamağa başladım. Əvvəlcə çox ehtiyatla, kiçik mərclərlə. Hər dəfə düşünürdüm: “Bəlkə indi bitər, bəlkə fake-dı”. Amma oyun davam edirdi. Bir az qazanırdım, bir az uduzurdum. Bu, normal görünürdü. Heç bir oyun adamı aldada bilməz ki, hər zaman udursan.Təxminən iyirmi dəqiqə keçmişdi. Artıq rahatlamışdım, oyunun axarına düşmüşdüm. Birdən ekranda hər şey dəyişməyə başladı. Fırlanmalar sürətləndi, işıqlar yanıb-sönürdü. Mən əvvəlcə nə baş verdiyini anlamadım. Sonra gördüm ki, balansımda rəqəmlər dəyişir. Bir azdan baxdım, balansım min beş yüz manat olmuşdu. Oturduğum yerdə donub qaldım. Ürəyim elə döyünürdü ki, səsin eşidilirdi. O an düşündüm: “Deməli, bu fake deyilmiş”. Həmin sualım cavablandı. Mostbet fake or real sualına öz gözlərimlə cavab tapmışdım. Real idi, çox real.Əllərim titrəyirdi. Telefonu yerə qoyub bir stəkan su içdim. Sonra yenə oturdum, ekrana baxdım. Düşündüm: nə edim? Davam edim, yoxsa çıxım? Rəşidin sözləri yadıma düşdü. Demişdi: “Ən vacib şey dayanmağı bilməkdir”. Və mən dayandım. Çıxarış düyməsini basdım. Pulun gəlməsini gözlədim. Təxminən beş dəqiqə sonra bank hesabıma bildiriş gəldi. Pul gəlmişdi. O an nə hiss etdiyimi təsvir edə bilmərəm. Sevinc, həyəcan, bir az da qürur. Özümə güvəndiyim üçün.Həmin axşam Rəşidə zəng etdim. Dedi: “Nə var?” Mən dedim: “O platformaya girdim”. Güldü. “Nə dedim sənə?” dedi. Mən dedim: “Düz deyirmişsən”. Sonra pulu ona da dedim. Çox sevindi. Dedi: “Görürsən, fake deyil, real”. İkimiz də güldük. Sonra həyat yoldaşıma söylədim. O da əvvəlcə inanmadı. “Sən? Qumar oynadın?” dedi. Mən pulu göstərdim. Gözləri böyüdü. “Bu necə oldu?” dedi. Mən danışdım. Dinlədi, sonra qucaqladı.O pulun bir hissəsi ilə həyat yoldaşıma ad günü hədiyyəsi aldım. Ad gününə bir ay var idi, amma mən vaxtından əvvəl aldım. Çox sevindi. Bir hissəsi ilə də özümə yeni saat aldım. Köhnə saatım xarab olmuşdu, yenisini almaq fikrində idim. Qalanını da banka qoyduq. Rəşidə də bir yemək verdim. Çayxanada oturub söhbət etdik. Dedi: “Görürsən, bəzən dost sözünə qulaq asmaq lazımdır”. Mən dedim: “Bəli, amma əsas odur ki, özün də yoxlayasan”.O gündən sonra mostbet fake or real sualı mənim üçün artıq sual deyil. Cavabını öz təcrübmdə almışam. Hərdən o platformaya girib baxıram, amma oynamağa başlamıram. Çünki bilirəm ki, o gecəki şans bir də təkrarlanmaya bilər. Və mən o şansı düzgün qiymətləndirdim. Rəşid mənə düzgün məsləhət verdi, amma əsas qərarı mən verdim. Dayandım, çıxartdım, xərclədim. İndi saat qolumda, arvadımın sevinci gözümdə, dostumun məsləhəti qulağımda.Həyat bəzən elə şeylər öyrədir ki, heç gözləmirsən. Mən həmişə “fake” deyə düşünürdüm, amma özüm yoxlayanda gördüm ki, hər şey real ola bilər. Əsas odur ki, ağlını başında saxlayasan, həyəcanına qalib gələsən. Mən qalib gəldim. Və bu gün o qələbə ilə yaşayıram. Rəşid hələ də hər dəfə görüşəndə gülür və deyir: “Yadındadı, fake deyəndə?” Mən də gülürəm və deyirəm: “Yadımdadı. Amma indi bilirəm ki, real imiş”.

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

Temps de génération de la page : 0.053 secondes
Propulsé par Kunena