Question Gecə növbəsi və gözlənilməz qazanc

Plus d'informations
il y a 4 jours 15 heures #37755 par agnellaora
İşlədiyim yerdə gecə növbələri ən çətin vaxtdır. Saat gecə ikidən səhər səkkizə qədər. İçəridə səs-küy yox, hamı yatıb, sən tək oturmusan kompüterin qarşısında. Nə edəcəyini bilmirsən. Çay içirsən, siqaret çəkirsən, telefonu karışdırırsan. Mən də beləcə bir gecə, darıxmaqdan nə edəcəyimi bilməyəndə, bir şey tapdım ki, indi həyatımı dəyişib.Həmin gecə saat üç idi. Bütün sosial şəbəkələrə baxmışdım, xəbərləri oxumuşdum, oyun oynamışdım. Heç nə qalmamışdı. Birdən ağlıma gəldi ki, bəlkə idman mərclərinə baxım? Adını çox eşitmişdim, amma heç vaxt maraqlanmamışdım. Telefonda axtarış etdim, bir neçə variant çıxdı. Birinin adı yadımda qaldı, çünki dostum bir dəfə demişdi. Bəlkə yükləyim, görüm nədir?Sayta girdim, orada yazılmışdı: "mostbet india app download". Düşündüm, hindistan proqramıdır yəqin. Amma maraqdan yüklədim, qurdum. Açılan kimi gördüm ki, hər şey aydındır, sadədir. Futbol var, basketbol var, tennis var. Mən futboldan başqa heç nə bilmirəm, ona görə də futbola girdim. O gecə İngiltərədə ikinci liqanın oyunları vardı. Adlarını belə eşitməmişdim. Komandaların heç birini tanımırdım. Bağladım getdi.Ertəsi gün iş yoldaşım Orxanla söhbət edirdik. Dedim, mən bir proqram yüklədim, amma heç nə başa düşmədim. O soruşdu hansıdır, dedim, " mostbet india app download " yazılmışdı. O güldü, dedi: "O hindistan üçün deyil, sadəcə adı belədir. Sən Azərbaycanda da istifadə edə bilərsən". Mənə qeydiyyatdan keçməyə kömək etdi, balansı necə artırmağı göstərdi. Dedi, əsas odur ki, tələsmə, oyunları izlə, öyrən, sonra mərc et.Həmin axşam evə gedəndə fikirləşdim, bəlkə cəhd edim? On manat yüklədim balansa. Niyə on manat? Çünki çox deyil, itirsəm vecimə deyil. Azərbaycan Premyer Liqasında oyun var idi həmin gün. "Qarabağ"la "Neftçi" oynayırdı. Mən azarkeş kimi həmişə "Qarabağ"ı dəstəkləyirəm, amma bu dəfə qərəzsiz baxmağa çalışdım. Komandaların son oyunlarına baxdım, statistikaları öyrəndim. "Qarabağ" evdə oynayırdı, son beş oyunda dörd qələbəsi var idi. "Neftçi" səfərdə zəif oynayırdı. Qərar verdim ki, "Qarabağ"ın qələbəsinə mərc edim.Oyun başladı. Mən televizoru açdım, rahatlandım. On yeddi dəqiqə keçmişdi ki, "Qarabağ" ilk qolu vurdu. Sevindim, amma oyun bitməmişdi. İkinci hissədə daha bir qol vurdular. Oyun 2-0 bitdi. Mən qazandım. On manat on səkkiz manat oldu. Çox deyildi, amma xoş idi. Öz bildiklərimlə, öz analizimlə qazanmışdım.Bir həftə ərzində hər gün az-az oynadım. Bəzən uddum, bəzən uduzdum. Ümumi hesabda bir az qabaqda idim. Amma ən maraqlısı bu deyildi. Ən maraqlısı odur ki, mən futbola daha diqqətlə baxmağa başladım. Əvvəllər sadəcə qol olan yerdə sevinirdim. İndi komandaların taktikasına, oyunçuların formasına, hətta hakimlərin qərarlarına belə fikir verirdim. Çünki bilirdim ki, bu detallar nəticəyə təsir edə bilər.Ayın sonunda hesabat çıxartdım. On gün ərzində qoyduğum pulla qazandığım pul arasında fərq qırx beş manat idi. Qırx beş manat! Heç nə etmədən, sadəcə öz bildiklərimlə qırx beş manat qazanmışdım. Bu mənə özümə inam verdi. Anladım ki, mən də bacarıram. Mən də bu işdən pul qazana bilərəm. Təbii ki, böyük pullar deyil, amma qırx beş manat da az pul deyil. Üç günlük xərcdir.Həmin pulla nə etdim? Arvadıma dedim, getdik bazara, evə ərzaq aldıq. Bir az da uşaqlara şirniyyat. Axşam ailəcə çay içdik, güldük. Arvadım soruşdu, hardan tapdın bu qədər pulu? Dedim, qazandım. O təəccüblə baxdı. İzah etdim, başa düşdü. Dedi, bəs yaxşı, amma ehtiyatlı ol, çox da aludə olma. Qadınlar həmişə belədir, düşüncəli olurlar. Haqlıdırlar da.Bir gün işdə Orxanla çay içirdik. Söhbət açıldı, dedi, mən də sənin kimi başlamışdım, indi hər ay əlavə gəlirim var. Soruşdum, nə məsləhət görürsən? Dedi, əsas qayda: heç vaxt uduzduğun pulun dalınca düşmə. Uduzdunsa, dayan. Get gəz, yat, sabah gəl. Əsəblə oynamaq olmaz. Bu qaydanı yadda saxla.Mən də elə edirəm. Bəzən olur, üç oyun uduram, dördüncüdə uduzuram. Əsəbləşirəm, istəyirəm daha çox qoyum qaytarım. Amma Orxanın sözü yadıma düşür, dayanıram. Bağlayıram proqramı, çıxıram gəzməyə. Və sabah gələndə görürəm ki, yaxşı ki, dayanmışam. Çünki əsəblə oynasaydım, daha çox uduzacaqdım.İndi üç aydır davam edirəm. Hər ay balansıma baxıram, təxminən yüz- yüz əlli manat qazanc olur. Böyük pul deyil, amma əlavə gəlirdir. Heç olmasa uşaqlara hədiyyə alıram, evə ərzaq götürürəm, bəzən də özümə bir şey. Keçən ay özünə idman ayaqqabısı aldım. Çoxdan istəyirdim, ala bilmirdim. İndi aldım. Geyinib işə gedəndə özümü yaxşı hiss edirəm.Axşamlar evdə televizora baxıram, futbol oyunlarına. Arvad yanımda oturub deyir, sən indi hamısını bilirsən, məşqçi kimi danışırsan. Güldüm, dedim, bəlkə də olaram nə vaxtsa. O da güldü. Xoşbəxt anlardır. Həyatın kiçik sevincləridir. Pul deyil, hissdir. İnsan öz bacarığı ilə bir şey qazananda, bu, çox gözəl hissdir.Dostlarıma da deyirəm, mənə baxın, "mostbet india app download" edin, qurun, cəhd edin. Amma ağıllı olun, çox pul qoymayın, nəzarəti itirməyin. Bəzən qulaq asırlar, bəzən yox. Kimisi deyir, mən şanssızam, udmayacam. Mən də deyirəm, şans yox, bilikdir. Komandaları tanı, oyunçuları bil, statistikaya bax. O zaman udacaqsan.Keçən həftə qardaşımın oğlu ad günü idi. Hədiyyə almaq lazım idi, amma pul çatışmırdı. Açdım proqramı, gördüm ki, axşam Çempionlar Liqasında "İnter" oynayır. Rəqib zəifdir, "İnter" evdədir, mütləq qazanacaq. On manat qoydum. Oyun 3-0 bitdi. Qazandığım pulla qardaşım oğluna gözəl hədiyyə aldım. Uşaq sevindi, mən sevindim, qardaşım sevindi. Üç qat sevinc.İndi hər gecə növbəsində vaxtımı dəyərləndirirəm. Saat üçdə, dörddə, hamı yatanda, mən oyunlara baxıram, analiz edirəm, mərc edirəm. Və qazanıram. Həmişə yox, amma çox vaxt. Və ən əsası, bunu edərkən əylənirəm. Zaman tez keçir, iş yorucu olmur. İki quş bir daşla. İş də görürəm, pul da qazanıram. Nə gözəl.

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

Temps de génération de la page : 0.066 secondes
Propulsé par Kunena