Question Kā es uzvarēju derībās un nopirku sapni

Plus d'informations
il y a 1 jour 15 heures #306077 par agnellaora
Mans stāsts sākās pavisam parastā dienā. Sēdēju mājās pēc smagas darba dienas, skatījos futbolu un dzēru alu. Manā dzīvē toreiz nebija nekā īpaša – darbs, mājas, darbs, mājas. Bija tāda sajūta, ka esmu iestrēdzis ritenī, no kura nevaru izkāpt. Draugi jau sen bija apprecējušies, dabūjuši bērnus, ceļojuši. Bet es – es tikai strādāju un gaidīju algu, lai samaksātu rēķinus. Kaut kā nebija prieka, nebija dzirksteles.

Tajā vakarā telefons iepīkstējās – ziņa no vecā paziņas, kuru nebiju redzējis gadiem. "Sveiks, vecīt, kā iet? Vēl seko līdzi futbolam?" Es atbildēju, ka jā, ka skatos katru nedēļu. Viņš uzrakstīja: "Klau, es tev ieteikšu vienu lietu. Pamēģini derības. Ne jau lielas, bet tādas, lai spēle būtu interesantāka. Es pats jau gadu to daru, un man patīk." Sākumā domāju, ka tas nav priekš manis. Bet viņš turpināja: "Tev taču patīk analizēt, vai ne? Tu vienmēr biji tas, kurš zināja visus spēlētājus." Viņam bija taisnība. Es patiešām zināju daudz.

Nākamajā vakarā es atvēru datoru un ierakstīju meklētājā viņa ieteikto vietni. Tur bija iespēja likt derības uz sportu – futbolu, basketbolu, hokeju. Es reģistrējos un ieliku 20 eiro. Sākumā biju apmulsis – tik daudz koeficientu, tik daudz opciju. Bet ātri sapratu, kā tas strādā. ставки вавада – tā saucās šī sadaļa, un tā bija veidota ērti, pat iesācējam.

Pirmā likme – 5 eiro uz Mančestras "United" uzvaru. Es zināju, ka viņiem ir laba forma, ka pretinieki ir vājāki. Spēle sākās, un es sēdēju kā uz adatām. Katra momenta – katrs uzbrukums, katra bumba – likās desmitreiz svarīgāka. Kad "United" guva vārtus, es uzlēcu no krēsla. Uzvarēju 12 eiro. Sīkums, bet sajūta bija lieliska. Bija patīkami, ka mans vērtējums bija pareizs.

Nākamajā nedēļā es atkal iegāju. Šoreiz ar 30 eiro. Izvēlējos vairākas likmes – uz rezultātu, uz to, kurš gūs pirmos vārtus, uz stūriem. Man patika analizēt spēles, lasīt par komandām, sekot līdzi treneru preses konferencēm. Tā bija kā mīkla – tu savāciet visus datus un mēģini paredzēt, kas notiks. Un, kad tava prognoze piepildās, tu jūties kā ģēnijs.

Pēc mēneša manā bilancē bija 140 eiro. Nebija daudz, bet es biju lepns. Es nebiju zaudējis kontroli – katru nedēļu es atvēlēju stingri 20 eiro derībām. Ja uzvarēju – pusi izņēmu, pusi atstāju. Ja zaudēju – zaudēju tikai tos 20. Tā bija mana sistēma, un tā strādāja.

Kādu dienu notika kaut kas īpašs. Bija Čempionu līgas spēle – "Bayern" pret "Barcelona". Visi runāja, ka "Bayern" ir favorīti, bet es biju izlasījis interviju ar "Barcelona" treneri, kurš teica, ka viņi ir gatavi riskēt. Man radās sajūta, ka viesi var pārsteigt. Es uzliku 20 eiro uz "Barcelona" uzvaru ar koeficientu 4.5. Draugi smējās: "Tas ir bezcerīgi." Bet es ticēju savai analīzei.

Spēle sākās, un "Barcelona" spēlēja kā traki. Pirmajā puslaikā viņi guva divus vārtus. Otrajā – vēl vienus. 3:0. Es uzvarēju. 90 eiro no 20. Kopā ar citām likmēm – gandrīz 150. Sēdēju un smaidīju kā bērns. Ne jau naudas dēļ – bet tāpēc, ka mans instinkts mani nebija pievīlis.

Tajā vakarā es piezvanīju savam tēvam. Viņš vienmēr bija teicis, ka derības ir slikta lieta. Bet es viņam izstāstīju, kā tas strādā – ka tā nav nejaušība, bet analīze. Ka es mācos no katras spēles, ka uzlaboju savas prasmes. Viņš klausījās un beigās teica: "Galvenais, lai tu nekļūsti atkarīgs. Lai tu spēlē ar galvu." Es apsolīju, ka tā arī darīšu.

Pagāja vēl pāris mēneši. Mana bilance auga, bet lēnām – tā, kā biju plānojis. Es iemācījos, ka derībās, tāpat kā dzīvē, svarīga ir pacietība. Ka nevar uzvarēt katrā spēlē. Bet, ja tu esi konsekvents, ja tu mācies no kļūdām, rezultāti nāks.

Vienā vakarā es uzvarēju 520 eiro. Tā bija mana lielākā uzvara. Es ilgi skatījos uz ekrānu un domāju, ko ar to darīt. Nolēmu – daļu ielikšu krājkasītē, daļu iztērēšu kaut kam jaukam. Nopirku jaunu velosipēdu – tādu, par kādu sen sapņoju. Katru rītu tagad braucu uz darbu ar to, jūtot vēju matos un smaidot. Tā ir mana mazā uzvara, kas atgādina par to, ka es varu.

Šodien es spēlēju derības reizi nedēļā. Tā ir mana izklaide, mans nelielais piedzīvojums. ставки вавада man kļuva par vietu, kur es varu pārbaudīt savas zināšanas un instinktus. Bet es nekad neaizmirstu, ka tā ir tikai spēle. Ka reālā dzīve ir ārpus ekrāna – manā darbā, manā ģimenē, manā velosipēdā.

Es esmu iemācījies vienu svarīgu lietu – jebkuru hobiju var padarīt par kaut ko pozitīvu, ja esi atbildīgs. Ja zini savas robežas, ja spēj kontrolēt sevi. Man tas izdodas. Un, ziniet, man patīk šī sajūta – ka es ne tikai skatos futbolu, bet arī piedalos tajā savā veidā. Ka mans viedoklis kaut ko nozīmē. Ka dažreiz pat neliela likme var pārvērsties par lielu prieku.

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

Temps de génération de la page : 0.034 secondes
Propulsé par Kunena