Question Kā es pārsteidzu savu draudzeni un sapratu, ka mīlestība ir dārgāka par naudu

Plus d'informations
il y a 1 semaine 6 jours #306264 par agnellaora
Mana draudzene Anna ir mana pasaule. Mēs esam kopā jau trīs gadus, un katru dienu viņa mani pārsteidz ar savu siltumu un rūpēm. Viņa strādā par medicīnas māsu, viņas darbs ir grūts un emocionāli izsmeļošs, bet viņa nekad nesūdzas. Katru vakaru, atnākot mājās, viņa vēl paspēj pagatavot vakariņas, palasīt grāmatu un piezvanīt savai mātei. Viņa ir spēcīga, gudra un skaista. Bet viņai ir viens sapnis, kas vēl nav piepildījies — viņa vēlas iemācīties spēlēt klavieres. Kopš bērnības viņa sapņo par savām klavierēm, bet viņas ģimenei nekad nebija naudas tām. Kad mēs satikāmies, viņa man par to stāstīja, un es apsolīju, ka kādreiz nopirkšu viņai klavieres. Bet pagājuši trīs gadi, un es joprojām neesmu to izdarījis.

Es strādāju par elektriķi, mana alga ir vidēja, bet pēc īres, rēķiniem un pārtikas man paliek tikai nedaudz. Es katru mēnesi noliku malā nelielu summu, bet tā auga tik lēni, ka šķita, ka līdz klavierēm vajadzēs vēl piecus gadus. Un Anna nekad neprasīja. Viņa tikai reizēm, ejot garām mūzikas veikalam, apstājās un paskatījās uz stikla vitrīnām ar ilgām acīs. Es redzēju šo skatienu, un tas man salauza sirdi. Es jutos kā neveiksminieks, ka nevaru dot viņai to, par ko viņa sapņo.

Kādu sestdienas pēcpusdienu es sēdēju pie datora un mēģināju atrast veidu, kā nopelnīt papildu naudu. Es pētīju dažādas iespējas, bet nekas nederēja — vai nu vajadzēja pārāk daudz laika, vai arī sākuma kapitālu. Tad es ieraudzīju reklāmas baneri par kazino spēlēm. Sākumā es to ignorēju, jo vienmēr esmu uzskatījis, ka azartspēles ir ceļš uz finansiālu postu. Bet šoreiz es aizdomājos. Ko, ja es pamēģinātu tikai vienu reizi, ar nelielu summu? Ne jau tāpēc, ka es ticu vieglai naudai, bet tāpēc, ka man bija izmisums. Es atvēru lapu un redzēju, ka tā ir vavada kazino lv . Reģistrācija bija ātra, un es ieliku 15 eiro — tik daudz, cik varēju atļauties pazaudēt.

Sāku ar vienkāršu spēli, kurā nebija sarežģītu noteikumu. Es spiedu pogas un skatījos, kā griežas simboli. Bija sajūta, ka es vairs nedomāju par naudu, bet gan par pašu procesu. Pēc dažiem zaudējumiem es jau biju gatavs padoties, bet tad notika kas tāds, ko negaidīju. Ekrāns sāka mirgot, atskanēja mūzika, un mana bilance sāka strauji augt. 15 eiro pārvērtās 50, tad 80, tad 150. Es nevarēju noticēt savām acīm. Mana sirds pukstēja tik stipri, ka es dzirdēju to savās ausīs. Bet es zināju, ka nedrīkstu kļūt mantkārīgs. Es izņēmu naudu un aizvēru datoru. Tā nebija milzu summa, bet tā bija pietiekama, lai es varētu sākt domāt par klavierēm.

Nākamajā dienā es devos uz mūzikas veikalu. Pārdevējs man parādīja vairākus modeļus, bet es izvēlējos tās, par kurām Anna vienmēr runāja — melnas, spīdīgas, ar skaistu skaņu. Tās nebija lētākās, bet tās bija īstās. Man pietika tieši tik, lai samaksātu pirmo iemaksu. Es parakstīju līgumu un norunāju piegādi uz nākamo nedēļu. Kad es atnācu mājās, es neko neteicu Annai. Es gribēju, lai tas būtu pārsteigums. Tā bija visgrūtākā nedēļa manā dzīvē — es gandrīz izpļāpājos vairākas reizes, bet turējos.

Kad piegādes diena pienāca, es lūdzu Annu pagaidīt viesistabā, kamēr es atvēru durvis. Divi vīri ienesa lielo kasti un novietoja to istabas stūrī. Anna nesaprata, kas notiek, līdz es nocēlu audumu un atklāju klavieres. Viņa ilgi stāvēja klusumā. Tad viņa pienāca klāt, pieskārās taustiņiem un nospieda vienu noti. Klavieres atskanēja ar tīru, skaistu skaņu. Viņa pagriezās pret mani, un viņas acīs bija asaras. "Kā tu to izdarīji?" viņa jautāja. Es pasmaidīju un teicu: "Es vienkārši gribēju redzēt tevi laimīgu." Viņa apskāva mani tik cieši, ka es gandrīz zaudēju līdzsvaru.

Tagad Anna katru dienu spēlē klavieres. Sākumā viņa mācījās no grāmatām un YouTube video, bet pēc mēneša viņa jau spēlēja vienkāršas melodijas. Viņas prieks ir neaprakstāms, un katru reizi, kad es dzirdu mūziku no viesistabas, mana sirds piepildās ar siltumu. Es sapratu, ka nauda nav galvenais. Galvenais ir tas, ko tu ar to dari. Mani 15 eiro, kas pārvērtās par lielāku summu, deva man iespēju īstenot Annas sapni. Un tas ir vērtīgāk nekā jebkura nauda, ko es varētu nopelnīt.

Protams, es saprotu, ka šādi gadījumi nav ikdienišķi. Es neiesaku nevienam riskēt ar lielām summām vai cerēt, ka veiksme atkārtosies. Bet šis stāsts man parādīja, ka dzīvē ir vieta pārsteigumiem, ja esi atvērts iespējām. Un, ja kāds man jautās, vai es to darītu vēlreiz, es teikšu — jā, bet tikai tad, ja tas ir kāda labā, kādu es mīlu. Tāpēc ka mīlestība ir lielākā motivācija.

Kopš tā brīža mūsu attiecības ir kļuvušas vēl stiprākas. Mēs bieži runājam par nākotni, plānojam ceļojumus un sapņojam kopā. Annas klavieres ir kļuvušas par mūsu mājas simbolu, par pierādījumu, ka pat visnegaidītākajā veidā var piepildīt sapņus. Un, sēžot vakaros blakus viņai, kamēr viņa spēlē, es jūtos kā laimīgākais cilvēks pasaulē. Nevis tāpēc, ka es laimēju naudu, bet tāpēc, ka es varu redzēt viņas smaidu un zināt, ka esmu daļa no viņas laimes. Viss sākās ar to, ka es atvēru vavada kazino lv, bet tas, ko es ieguvu, ir daudz vairāk — es ieguvu iespēju būt varonim savas draudzenes acīs. Un tā ir uzvara, par kuru nav nepieciešams neviens džekpots.

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

Temps de génération de la page : 0.033 secondes
Propulsé par Kunena