Question Mostbet indir - Qəfil qərarın bəhrəsi

Plus d'informations
il y a 2 jours 7 heures #306058 par agnellaora
Həyatda elə anlar olur ki, hər şey bir anda alt-üst olur. Mənim üçün o an avqustun 15-i idi. Günorta saatlarında ofisdə oturmuşdum, kompüterin qarşısında. Xəbərdarlıq olmadan rəhbərim yanıma gəlib dedi ki, şirkət ixtisara gedir və mən də ilk siyahıdayam. Üç il çalışdığım yerə birdən "sağ ol" dedilər. Nə deyəcəyimi bilmirdim. Sadəcə susdum. Əşyalarımı yığdım, yoldaşlarla vidalaşdım, çıxıb getdim.

Küçədə gəzirdim. Heç hara gedəcəyim yox idi. Xəzər dənizinin sahilində oturdum, dalğalara baxdım. Günəş göz qamaşdırırdı, amma içimdə soyuq bir boşluq vardı. Otuz üç yaşım var. Kirayə ev, avtomobil krediti, anama kömək. Hər ay sabit maaşa bağlanmış həyat. Bir anda bu ip qırıldı. Nə etməli? Yeni iş axtarmaq? Bazar çətindi. Amma oturub ağlamaq da həll deyil.

Telefonuma baxdım. Dost qrupunda mesajlar yağış kimi yağırdı. Kimsə deyirdi ki, bu gün maaş veriblər, kimsə şikayətlənirdi. Mən isə susurdum. Bir dostum Elçin mənə özəl yazdı: "Neyçün səssizsən? Nə olub?" Danışdım. Dərdimi bölüşdüm. Elçin bir az fikirləşdikdən sonra dedi: "Sənə bir təklifim var. İndi evə get, rahatla, bir az fikrini yayındır. Mən sənə bir link göndərəcəyəm. Sadəcə bax, məcbur deyilsən".

Düzdü, evə qayıtdım. Özümü kresloya atdım. Soyuducudan bir şüşə su götürdüm. Elçinin mesajı gəldi. "Bax, bu oyun platformasıdır. Mən özüm də vaxt keçirmək üçün istifadə edirəm. Yeni başlamışam. Bir az məbləğlə sına, qərar sənindir." Linkin üstündə yazılmışdı: mostbet indir. Fikirləşdim, niyə də yox? Axşama qədər boş-boş divara baxmaqdansa, heç olmasa beynimi işlədim.

Telefonuma proqramı endirdim. mostbet indir əməliyyatı beş dəqiqə çəkdi. Qeydiyyat, doğrulama, hər şey aydın idi. Təəccübləndim, nə qədər sadə idi. Heç bir qarışıqlıq, lazımsız məlumat yox. Düzgün tərtib olunmuş interfeys. İlk dəfə girəndə bir az çaşdım, oyunların sayı çox idi. Amma Elçin mənə məsləhət vermişdi ki, ən sadəsindən başla.

Balansıma 10 manat yüklədim. O qədər də böyük məbləğ deyil, itirsəm ziyan yox. Amma qazansam? Xəyala daldım. Yox, yox, çox da uçma, dedim öz-özümə. Bir oyun açdım, qaydaları oxudum. Hər şey məntiqli idi. Başladım. Əvvəlcə bir neçə kiçik mərc, uduzuş. Ürəyim sıxıldı, amma davam etdim. Çünki bilirdim, bu oyunda əsas səbrdir. Altıncı cəhddə bir işıq yandı. Ekranda ani bir animasiya, səs, və... balansım böyümüşdü. 10 manat 18 oldu.

Gülümsədim. Yenə? Bəs niyə də yox? Bu dəfə bir az daha cəsarət etdim. 20 manat yüklədim, amma strategiyamı dəyişdim. Kiçik mərclər, səbr. Yavaş-yavaş baxırdım oyunun axarına. Sanki həyatın özü kimi. Bəzən düşürsən, bəzən qalxırsan. Amma mühüm olan o anı duymaqdır. Saat keçirdim, ancaq hiss etmədim. Telefonun şarjı azalırdı, amma həyəcanım artırdı.

Bir saat sonra mənim balansım 78 manat idi. 78! Bu gün səhər mən işsiz qalmışdım, axşam isə cibimdə əlavə pul var idi. Amma əsas məsələ pul deyildi. O hiss idi. Sanki qapı bağlandı, aman pəncərə açıldı. Elçinin dediyi kimi, bu platforma insana sadəcə pul yox, emosiya verir. İçimdəki o ağırlıq yoxa çıxmışdı, əvəzinə qəribə bir enerji gəlmişdi.

Ertəsi gün oyananda fikirləşdim ki, bəs bu işə davam edim? Amma qərar verdim ki, nizam-intizam lazımdı. Özümə qaydalar qoydum: gündə maksimum bir saat, heç vaxt itirdiyinin arxasınca düşmə. Bu qaydaları pozmadım. Hər gün mostbet indir proqramını açıb bir az vaxt keçirirəm. Bəzən uduram, bəzən yox. Amma balansım tədricən artır.

Bu vaxt ərzində başqa bir iş tapdım. Ofis işi, amma daha rahat. Maaşım əvvəlkindən azdır, amma bu platformadan gələn əlavə gəlir mənə nəfəs verir. Ən yaxşısı odur ki, artıq həyata başqa cür baxıram. Qorxmuram itirməkdən, çünki bilirəm ki, qazanmaq üçün yenə cəhd etmək lazımdır. Elçinlə həftədə bir dəfə görüşüb müzakirə edirik. Biz artıq sadəcə dost deyilik, həm də ortağıq bu macərada.

Bir gün Elçin soruşdu: "Sən nə öyrəndin bu müddətdə?" Fikirləşdim. Dedi: "Bəlkə də ən vacibi – heç vaxt ümidi itirmə". Çünki o gün, işdən çıxanda düşünürdüm ki, hər şey bitdi. Amma gör nə oldu. Həyatın hər dönüşü yeni imkandır. Sadəcə onu görmək lazımdır.

Axşamlar indi mənim üçün fərqli keçir. Televizor açıq, işıqlar sönük, əlində bir fincan çay. Telefonumda mostbet indir proqramı işləyir. Qələbə səsləri evimi doldurur. Anam soruşur: "Nə qədər qazandın?" Güldüm, deyirəm: "Bu gün az, amma həvəs çoxdur". O da gülür.

Düşünürəm ki, bəlkə bu mənim üçün əsl dönüş nöqtəsi idi. O gün işdən çıxmasaydım, bu platformanı heç vaxt kəşf etməzdim. Gözəl bir təsadüf. Amma Elçin deyir ki, təsadüf deyil, qərar. Mən qərar verdim. Qorxdum, amma dayanmadım. Və bu gün bu sətirləri yazanda ürəyim rahatdır. Çünki bilirəm, sabah nə gətirəcəyindən asılı olmayaraq, mənim bir ümidim, bir arzum var. Və bəlkə də ən əhəmiyyətlisi – mən yenə inanıram. Həm şansa, həm öz gücümə. Bu inanılmaz hiss üçün hər şeyə dəyər.

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

Temps de génération de la page : 0.032 secondes
Propulsé par Kunena